Griekse ovenschotel met kipfilet

    Griekse ovenschotel met kipfilet

    2keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk gerecht met wat basmati rijst. Kan ook met pasta.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gram kipfilet
    • 300 gram rode paprika
    • 300 gram tomaten
    • 1 venkel
    • 1 sjalotje
    • teentje knoflook
    • 200 gram feta kaas
    • 1/2 dl ouzo
    • 2 dl kippebouillon
    • Olijfolie of boter
    • 1 mespuntje cayennepeper, peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snij de kipfilet in blokjes. Snij de paprika in reepjes. Snij de tomaten in blokjes. Snij de venkel in stukjes (harde kern verwijderen). Snipper de knoflook en sjalot fijn.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C.
    3. Verhit wat olijfolie in een ruime kookpot en stoof knoflook en sjalot ongeveer 1 minuut. Voeg dan de paprika en tomaten toe en laat al roerend even stoven.
    4. Giet er de kippenbouillon bij en de ouzo. Laat 10 minuten sudderen.
    5. Voeg 150 gram feta kaas (verkruimeld) toe en kruid af met cayenne peper, peper en zout. Laat nog 5 minuten sudderen en mix kort (groenten niet helemaal fijn).
    6. Verhit een braadpan met wat olijfolie of boter en bak de kippenblokjes mooi goudbruin. Voeg de venkelstukjes toe en roer nog 3 minuutjes.
    7. Schenk dit mengsel onder de groentensaus. Schep alles in een ovenschaal. Verkruimel de rest van de feta kaas hierover.
    8. Zet 3 tot 5 minuten in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren