Cloud bread met Italiaanse kruiden

    Cloud bread met Italiaanse kruiden

    6keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor koolhydraatarm, glutenvrij "brood", ook wel oopsies of oepsie broodjes genaamd. Ze zijn gemaakt met roomkaas, eieren en bakpoeder, maar dan op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. Een heerlijke glutenvrije basis voor sandwiches of zelfs pizza!

    anna77 Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 broodjes

    • 2 eieren, gesplitst, op kamertemperatuur
    • 1/4 theelepel bakpoeder
    • 2 eetlepels roomkaas, op kamertemperatuur
    • snufje zout
    • 2 theelepels Italiaanse kruiden (oregano, basilicum...)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Doe de eiwitten in een schone kom en voeg bakpoeder toe. Klop de eiwitten helemaal stijf (stijve pieken) met een elektrische mixer.
    3. Doe de roomkaas in een andere kom en voeg de eidooiers, zout en Italiaanse kruiden erdoor, mix met een garde tot het goed gemengd is.
    4. Schep het eidooiermengsel voorzichtig met een spatel door het stijfgeslagen eiwit tot het net gemengd is en geel van kleur.
    5. Schep het mengsel in ongeveer 6 rondjes van 10 cm doorsnee op de bakplaat, strijk uitstekende pieken glad met de achterkant van een lepel.
    6. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de broodjes licht goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren