Cloud bread pizza

    Cloud bread pizza

    5keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Maak glutenvrije pizza's, of pizzabroodjes, met cloud bread! De nieuwe trend in glutenvrij bakken! Deze mini-pizza's hebben een luchtige en zachte bodem, maar smaken niet minder lekker dan de echte pizza! Beleg naar wens, ik heb alleen tomaat en kaas gebruikt.

    anna77 Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 broodjes

    • Voor de bodem
    • 2 eieren, gesplitst, op kamertemperatuur
    • 1/4 theelepel bakpoeder
    • 2 eetlepels roomkaas, op kamertemperatuur
    • snufje zout
    • Voor de pizza
    • 2 flinke eetlepels tomatenpuree
    • scheutje olijfolie
    • scheutje water
    • zout, peper, Italiaanse kruiden, naar smaak
    • 1 tomaat, in dunne plakjes
    • geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Doe de eiwitten in een schone kom en voeg bakpoeder toe. Klop de eiwitten helemaal stijf (stijve pieken) met een elektrische mixer.
    3. Doe de roomkaas in een andere kom en voeg de eidooiers en snufje zout erdoor, mix met een garde tot het goed gemengd is.
    4. Schep het eidooiermengsel voorzichtig met een spatel door het stijfgeslagen eiwit tot het net gemengd is en geel van kleur.
    5. Schep het mengsel in ongeveer 6 rondjes van 10 cm doorsnee op de bakplaat, strijk uitstekende pieken glad met de achterkant van een lepel.
    6. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de broodjes licht goudbruin zijn (niet te donker, want ze moeten nog even in de oven).
    7. Laat het cloud bread 10 minuten afkoelen op de bakplaat. Zet ondertussen de oven hoger op 190°C.
    8. Meng tomatenpuree, olie, water en kruiden naar smaak door elkaar tot je een smeerbare saus hebt.
    9. Besmeer de broodjes met de tomatensaus en beleg met tomaat en vervolgens met geraspte kaas. Bestrooi eventueel nog met wat Italiaanse kruiden.
    10. Schuif de bakplaat weer in de oven en bak de pizza's in 5-8 minuten af. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren