Groene chilipepersaus

    (131)

    Zelfgemaakte hot peppersaus. Gebruik bij voorkeur verse jalapenopepers.


    114 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1 theel plantaardige olie
    • 20 verse groene pepertjes, in plakjes
    • 3 teentjes knoflook, gehakt
    • 1/2 ui, versnipperd
    • 3/4 theel zout
    • 450ml water
    • 225ml gedistilleerde ciderazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Olie, pepertjes, knoflook, ui en zout in een glazen of emaille schaal op hoog vuur 4 minuten bakken. Water toevoegen en 20 minuten onder voortdurend roeren laten koken. Van het vuur nemen en tot kamertemperatuur laten afkoelen.
    2. In een keukenmachine of blender tot een glad geheel pureren. Terwijl de keukenmachine draait azijn toevoegen.
    3. Schep het mengsel in goed afsluitbare, gesteriliseerde potjes. De saus is in de koelkast 6 maanden houdbaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (131)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren