gekkehenkie's varkenshaas met honing-mosterdsaus

    gekkehenkie's varkenshaas met honing-mosterdsaus

    1keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Varkenshaas ingesmeerd met honing-mosterdsaus en ingerold met licht gerookte rauwe ham.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 varkenshaas
    • 2 eetlepels honing
    • 1/2 eetlepel Franse mosterd
    • 1 eetlepel olijfolie (of balsamico azijn)
    • paar plakjes licht gerookte rauwe ham
    • peper en zout (op smaak)
    • 1 takje rozemarijn
    • paar takjes tijm
    • 1 of 2 appels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 200°c.
    2. Meng de honing met de mosterd en de olijfolie (je kan de olijfolie vervangen door balsamico azijn als je dat lekker vindt)
    3. Smeer de varkenshaas in met het mengsel en strooi daar de zout en peper over (naar eigen smaak).
    4. Rol de ingesmeerde varkenshaas in de rauwe ham en leg het in een ovenschaal.
    5. Schil de appel en snij het in 8 partjes; haal het door het honing-mosterdmengsel en leg het bij de varkenshaas in de schaal.
    6. Doe de rozemarijn en tijm erop en ertussen.
    7. Stop het in de voorverwarmde oven en bak het ongeveer 20 minuten. Kijk af en toe even want elke oven is anders.

    Tip

    lekker met krieltjes en witlof.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren