Hongaarse linzensoep

    (402)

    Dit recept voor linzensoep is gebaseerd op een traditioneel Hongaars recept dat paprikapoeder als smaakmaker gebruikt. We eten het op Nieuwjaarsdag als symbool voor een financieel voorspoedig nieuwjaar.


    337 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetl olijfolie
    • 2 grote uien, versnipperd
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1/2 theel paprikapoeder
    • 2 stengels bleekselderij
    • 3 wortels, gehakt
    • 1 pot (700g) passata
    • 1,5 liter kippenbouillon
    • 275g linzen, geweekt, gespoeld en uitgelekt
    • 2 laurierblaadjes
    • 1/2 theel zout
    • 1/2 theel versgemalen zwarte peper
    • 175ml witte wijn
    • handje gehakte verse peterselie
    • 50g geraspte Parmezaanse kaas (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. In een grote soeppan de olie verhitten en daarin de ui glazig bakken. Knoflook, paprikapoeder, selderij en wortel erdoor roeren en 10 minuten bakken.
    2. Tomatensaus, kippenbouillon, linzen, laurierblad, zout en peper erdoor roeren. Goed vermengen en vervolgens de wijn toevoegen. Aan de kook brengen en 1 uur op een laag tot middelhoog vuur laten koken tot de linzen gaar zijn.
    3. Garneren met peterselie en Parmezaanse kaas en serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (402)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 9 collecties