Chia pudding met aardbeien

    Chia pudding met aardbeien

    Voeg toe aan favorieten!
    8uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een gezond dessert, maar kan ook goed als ontbijt gegegeten worden! Chiazaadjes kun je als natuurlijk verdikkingsmiddel gebruiken en geven deze pudding een heerlijke structuur. De geroosterde amandelen geven de pudding een lekkere crunch.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 235 ml ongezoete amandelmelk
    • 250 gr magere vanilleyoghurt
    • 2 eetlepels ahornsiroop
    • 1 theelepel vanille extract
    • snufje zout
    • 30 gr chiazaadjes
    • Om te serveren
    • 350 gr aardbeien, in plakjes
    • 4 theelepels ahornsiroop
    • 35 gr amandelschaafsel, geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 8uur  ›  Klaar in:8uur15min 

    1. Klop de amandelmelk, yoghurt, 2 eetlepels ahornsiroop, vanille en zout met een garde in een kom tot het net gemengd is; voeg chiazaadjes toe, klop door en laat dan 30 minuten staan.
    2. Roer het mengsel om alle chiazaadjes gelijkmatig door de pudding te verdelen. Dek de kom af met plasticfolie en zet 8 uur tot een nacht in de koelkast.
    3. Besprenkel de aardbeien met 4 theelepels ahornsiroop en roer om. Voeg amandelschaafsel toe aan de aardbeien, roer door.
    4. Schep de chiapudding in 4 kommen; schep wat van het aardbeienmengsel op de pudding.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren