Hapje van coquilles, bloedworst en een schuimpje.

    Hapje van coquilles, bloedworst en een schuimpje.

    1keer bewaard


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Kort gebakken coquilles met een stukje bloedworst en een romig schuimpje op basis van visfond en witte wijn. Perfect als hapje of, in grotere porties, als voorgerecht. Uit dit recept haal je 6 hapjes.

    Ingrediënten

    • 6 coquilles (schoongemaakt)
    • 1 bloedworst
    • peper en zout
    • een klontje boter
    • 1 sjalotje
    • 2 steranijsjes
    • 300ml visfond
    • 100ml witte wijn
    • 200ml room
    • peper en zout
    • enkele takjes kervel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Smelt een klontje boter in een klein (steel)pannetje.
    2. Snipper een sjalotje fijn en stoof dit aan in de boter, samen met de steranijs.
    3. Als het sjalotje zacht gestoofd is, voeg je de visfond en de witte wijn toe.
    4. Zet het vuur op de hoogste stand en laat de saus tot de helft inkoken.
    5. Zeef de sjalot en de steranijs uit de saus.
    6. Voeg de room toe en laat de saus nog even doorwarmen. Laat de saus echter niet meer hevig opkoken, dan heb je immers de kans dat je room gaat schiften.
    7. Kruid de saus af met peper en zout.
    8. Zet intussen de coquilles even in de ijskast tussen 2 velletjes keukenrol. Op die manier zijn ze straks mooi droog en kan je ze perfect goudbruin bakken.
    9. Snijd stukjes van ongeveer 1cm dik van de bloedworst.
    10. Smelt een klein klontje boter in een antikleefpan.
    11. Kruid de coquilles en de bloedworst met peper en zout.
    12. Bak de bloedworst langs 1 kant aan. Draai ze om en voeg dan ook de coquilles toe aan de pan. Zorg ervoor dat je pan gloeiend heet is. De coquilles moeten maar 1 minuutje per kant bakken, tot ze een krokant bruin laagje hebben. Bak ze zeker NIET volledig door, maar zorg ervoor dat ze nog een beetje glazig zijn in het midden. Straks garen ze immers nog even door in de saus bij het serveren.
    13. Schuim de saus even op met een staafmixer of schenk ze in een shake beker en schud deze even goed door elkaar.
    14. Leg een stukje bloedworst op een aperitieflepeltje of -bordje. Leg hier een coquille bovenop. Werk af met een beetje schuim van de saus en een takje kervel. Serveer onmiddellijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    hedi.sorgeloos
    0

    - Gewaardeerd op - 14 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren