Nutella® tiramisu

    Nutella® tiramisu

    Voeg toe aan favorieten!
    4uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Als je dol bent op Nutella®, zul je deze Italiaanse tiramisu heerlijk vinden! Er zitten geen eieren in en smaakt heerlijk romig door de royale hoeveelheid slagroom.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 espresso kopjes verse espresso (ongeveer 100 ml) met suiker naar smaak
    • 500 gr mascarpone
    • 120 gr suiker
    • 300 gr slagroom, stijfgeklopt
    • 5 volle eetlepels Nutella® of een ander merk hazelnootspread
    • 300-400 gr lange vingers
    • cacaopoeder, om te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 4uur  ›  Klaar in:4uur30min 

    1. Klop de mascarpone met de suiker in een grote kom romig.
    2. Schep voorzichtig de stijfgeklopte slagroom door de mascarpone met een spatel.
    3. Verdeel het mengsel over twee kommen; voeg aan één de Nutella® toe en meng door.
    4. Schenk verse espresso in een kom; voeg suiker toe naar smaak. Dip de lange vingers een voor een in de koffie. Leg ze in een serveerschaal in een enkelvoudige laag.
    5. Bedek met de helft van het chocolade-mascarpone mengsel en strijk glad. Leg nog eens een laag lange vingers hier overheen en verspreid de resterende chocolade-mascarpone erover.
    6. Verdeel nu het naturel mascarpone-mengsel erover en spreid gelijkmatig uit. Bestrooi met cacaopoeder. Dek af en zet minstens 2 uur (4-5 uur is nog beter) in de koelkast voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren