Tomatensoep met rode paprika

    Tomatensoep met rode paprika

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze verwarmende tomaten-paprikasoep is heerlijk van smaak. Ook lekker met wat verkruimelde feta.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels gezouten boter
    • 1 kleine rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 10 grote tomaten, fijngehakt
    • 5 rode paprika's, zonder zaadjes en fijngehakt
    • 600 ml groentebouillon
    • zout en peper, naar smaak
    • 55 ml slagroom/kookroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Smelt de boter in een pan op medium vuur en voeg dan de rode peper en knoflook toe. Bak tot het gaat geuren en voeg dan tomaat en paprika toe. Bak 5-6 minuten met een deksel op de pan tot de groenten zachter worden. Voeg de bouillon toe, breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Laat 10-12 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Schenk in kommen en besprenkel met wat room. Serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren