Koolsla met karwijdressing

    Koolsla met karwijdressing

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke salade van witte kool, rode kool en wortel met een friszure dressing, die je steeds weer wilt maken! Een heerlijk bijgerecht bij vlees.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 2 kleine uien
    • 425 gr fijngesneden witte kool
    • 425 gr fijngesneden rode kool
    • 5 wortels, geschild en geraspt
    • 5 eetlepels witte wijnazijn
    • 175 ml olijfolie
    • 2 eetlepels karwijzaadjes
    • 1 eetlepel zwarte mosterdzaden
    • zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Pel de uien en snij ze in de lengte doormidden. Snij de ui in dunne halve ringen. Leg ze in een kom ijswater en laat 5 minuten weken. Giet af in een vergiet.
    2. Meng de witte en rode kool, ui, wortel en azijn in een hittebestendige kom.
    3. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan tot het heet is, maar niet rookt. Voeg de karwijzaadjes en mosterdzaadjes toe en bak, met de deksel op de pan, onder af en toe roeren, 1-3 minuten tot de mosterdzaadjes beginnen te 'poppen'. Besprenkel de salade direct met het hete olie-mengsel en meng goed door. Breng op smaak met zout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren