Amandel-eierkoeken met cranberry's

    Amandel-eierkoeken met cranberry's

    1keer bewaard
    34min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een gezondere variant van de gewone eierkoek, namelijk gemaakt met amandelmeel (dus glutenvrij) en gezoet met honing. Je kunt ook agavesiroop gebruiken, of rozijnen toevoegen in plaats van cranberry's.

    anna77 Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 eierkoeken

    • 4 eieren
    • 4-6 eetlepels honing (of agavesiroop)
    • rasp van 1 citroen
    • 200 gr amandelmeel
    • 1 theelepel bakpoeder
    • snufje zout
    • 2 handjes vol gedroogde cranberry's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 14min  ›  Klaar in:34min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bedek een bakplaat (of twee) met bakpapier.
    2. Klop de eieren met de honing en citroenrasp helemaal luchtig en schuimig, in ongeveer 5 minuten, met de elektrische mixer.
    3. Meng amandelmeel met bakpoeder en zout en schep dan voorzichtig door het eimengsel. Roer met een spatel door tot het net gemengd is en schep vervolgens de cranberry's erdoor.
    4. Schep met een lepel 10 hoopjes beslag op de bakplaat en strijk iets glad (ik heb ze in twee keer gebakken, de hoopjes lopen nog iets uit in de oven, doe ze niet te dicht bij elkaar)
    5. Bak de eierkoeken in 12-14 minuten licht goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren