Hongaarse goulash

    Hongaarse goulash

    56keer bewaard
    2uur15min


    346 personen hebben dit gemaakt

    Dit klassieke gerecht is heerlijk en verwarmend. Mijn moeder maakte dit toen we klein waren, en we vonden het heerlijk. Kan van goedkopere stukken rundvlees gemaakt worden en wordt toch heel zacht. Voeg extra water toe als de goulash te dik wordt en serveren met crème fraîche of zure room.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 5 eetl plantaardige olie
    • 3 uien, in plakken
    • 2 eetl Hongaarse paprikapoeder
    • 1 dessertl zout
    • 1/2 theel versgemalen zwarte peper
    • 1,25kg runderstoofvlees, in blokjes
    • 150g tomatenpuree
    • 350ml water
    • 1 teentje knoflook, gehakt
    • 1 theel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. In een grote pan of braadpan op middelhoog vuur de olie verhitten en daarin de ui roerbakken tot deze zacht is. Ui uit de pan scheppen en apart zetten.
    2. Paprikapoeder, zout en peper in een middelgrote kom vermengen en daar het rundvlees doorheen scheppen. Braad het vlees vervolgens in dezelfde pan bruin aan. Ui weer aan de pan toevoegen en tomatenpuree, water, knoflook en resterende zout toevoegen. Het vuur laag zetten, de pan afdekken en onder af en toe roeren in ong. 1 1/2-2 uur gaar laten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    angelique
    van
    9

    Ik had het idee dat er wat veel zout door het gerecht moest, dus heb ik daar veel minder van ingedaan. Goeie keus, het was heerlijk zo. - 14 jan 2010

    ajna
    van
    0

    Heerlijk. - 05 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren