Paleo amandelkoekjes met dadels

    Paleo amandelkoekjes met dadels

    2keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Vol proteïne, koolhydraatarm, geen geraffineerde suikers, kortom een koekje waar je met een gerust hart je tanden in kunt zetten. Ze worden gemaakt met amandelmeel, dadels, walnoten en chiazaadjes. Snel en makkelijk om te maken. Het zoete komt van de gedroogde vruchten en ahornsiroop.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 koekjes

    • 315 gr gemalen amandelen
    • 180 gr ontpitte en fijngehakte dadels
    • 80 gr fijngehakte gedroogde kersen
    • 60 gr gehakte walnoten
    • 2 eetlepels chiazaadjes, of meer naar smaak
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zeezout
    • 120 ml kokosolie
    • 1 ei
    • 2 eetlepels ahornsiroop
    • 1 eetlepels vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek twee bakplaten met bakpapier.
    2. Meng amandelmeel, dadels, kersen, walnoten, chiazaadjes, baksoda en zeezout in een grote kom. Voeg kokosolie, ei, ahornsiroop en vanille extract toe; meng goed door met een lepel of vork tot het een samenhangend deeg wordt.
    3. Schep met een lepel hoopjes van het deeg op de bakplaten.
    4. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de randjes goudbruin zijn, ongeveer 15 minuten. Zet de oven uit en laat de koekjes nog 10 minuten in de oven staan. Haal uit de oven en laat afkoelen.

    Geen toegevoegde suikers

    Let op de verpakking van de gedroogde kersen en dadels dat er geen extra suiker aan toegevoegd is.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren