Cloud bread van geitenkaas, eieren en bakpoeder

    Cloud bread van geitenkaas, eieren en bakpoeder

    1keer bewaard
    27min


    2 personen hebben dit gemaakt

    In het cloud bread recept dat ik vond werd roomkaas (koemelk) gebruikt, dat heb ik vervangen door zachte geitenkaas. Het resultaat is nog lekkerder! Geitenkaas geeft wat meer smaak en wat zout. Je kunt ook nog (verse) kruiden toevoegen als je wilt.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 cloud breads

    • 2 eetlepels zachte geitenkaas
    • 2 eieren, gesplitst
    • 1/4 theelepel bakpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 17min  ›  Klaar in:27min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Meng de geitenkaas met de eidooiers tot een glad geheel.
    3. Doe de eiwitten en het bakpoeder in een schone kom; klop met een elektrische mixer helemaal stijf.
    4. Schep voorzichtig het geitenkaasmengsel door de ewitten, tot het net gemengd is.
    5. Schep het beslag in hoopjes op de bakplaat in een diameter van 10 cm en strijk de pieken een beetje glad met de achterkant van een lepel.
    6. Bak 17-20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren