Karbonade met honing en gember

    Karbonade met honing en gember

    9keer bewaard
    1uur25min


    666 personen hebben dit gemaakt

    Mijn familie geniet al jaren van dit gerecht. Een heerlijke doordeweeks maaltijd met een gepofte aardappel en groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetl plantaardige olie
    • 6 karbonades (zonder bot) of varkensfilets
    • 3 eetl honing
    • 100ml water
    • 4 eetl sojasaus
    • 1 kleine ui, gehakt
    • ¼ theel gember
    • 1/8 theel vers gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verhit de oven op 160°C / gasstand 3.
    2. Verhit olie in een koekenpan op middelmatig vuur en braad het varkensvlees in ongeveer 5 min per kant bruin. Leg in in een ovenschaal.
    3. Meng honing, water, sojasaus, ui, gember en peper in een kom. Giet dit over de varkenslapjes in de ovenschaal.
    4. Bak de karbonades 1 uur in de voorverwarmde oven, tot de interne temperatuur 70°C is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren