Ricotta cloud bread

    Ricotta cloud bread

    3keer bewaard
    27min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Glutenvrij cloud bread (of wolkenbroodje, oepsiebroodje of oopsie roll) gemaakt met eieren en ricotta (of hüttenkäse). Bakpoeder wordt toegevoegd voor de structuur. Een prima alternatief voor brood in bijvoorbeeld een sandwich, en een gezonde snack voor de kleintjes.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 cloud breads

    • 2 eetlepels ricotta
    • 2 eieren, gesplitst
    • 1/4 theelepel bakpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 17min  ›  Klaar in:27min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Meng ricotta en de eidooiers samen tot een glad mengsel.
    3. Doe de eiwitten en het bakpoeder in een schone kom; klop met een elektrische mixer helemaal stijf.
    4. Schep voorzichtig het ricotta-eidooiermengsel door de ewitten, tot het net gemengd is.
    5. Schep het beslag in hoopjes op de bakplaat in een diameter van 10 cm en strijk de pieken een beetje glad met de achterkant van een lepel.
    6. Bak 17-20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren