Bloemkooltaart met gehakt en kerrie

    Bloemkooltaart met gehakt en kerrie

    1keer bewaard
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Op deze manier lusten zelfs kinderen met een bloemkool afkeer deze groente. met name door de combinatie van bloemkool, kerrie, omelet en kaas, wordt het zelfs een feestje om te eten. En maken is niet moeilijk.

    RaymondMichels Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 - 6 personen

    • 1 bloemkool, in kleine roosjes
    • 1 ui, fijngesnipperd
    • Scheutje olie
    • 400 gr mager gehakt
    • Peper en zout, naar smaak
    • Milde kerrie poeder, naar smaak
    • 5 tot 8 plakjes bladerdeeg
    • 4 eieren
    • Scheutje melk
    • Zakje geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de bloemkool in ruim water in ongeveer 15 minuten beetgaar. Afgieten en af laten koelen.
    2. Bak de fijngesnipperde ui in een hete koekepan en bak daarna het gehakt rul met wat peper en zout. als het gehakt goed gebakken is kan het vuur uit en de bloemkool er door mengen en de kerriepoeder.
    3. Vet een springvorm in met boter. Bekleed de bodem en zijkant met bladerdeeg. Zorg dat er delen over de rand heen hangen.
    4. Klop de 4 eieren met een scheutje melk tot een omelet mengsel en doe de helft van de kaas er door.
    5. Schep de springvorm vol met het gehakt-bloemkoolmengsel.
    6. Giet de omeletmix over het bloemkool gehaktmengsel. Vouw de overhangende bladerdeeg delen terug over het mengsel en strooi de rest van de kaas over de taart.
    7. Zet de springvorm 30-45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant bruin is, het bladerdeeg zwelt en de kaas bruin begint te kleuren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren