(Vegan) Curry met zoete aardappel, linzen en sperziebonen

    (Vegan) Curry met zoete aardappel, linzen en sperziebonen

    3keer bewaard
    15min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke vullende en vegan curry, waar je naar smaak en ingrediënten in de koelkast mee kan variëren. Vegan variatie op een recept van deze site.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 4 teentjes knoflook
    • 1 (2,5 cm) stukje gember
    • 1 rode peper
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
    • 1/2 theelepel kerrie
    • 2 eetlepels kokosolie
    • 1 middelgrote ui, in blokjes
    • 450 gr zoete aardappel
    • 3 handjes linzen
    • 1 blik tomaten
    • 225 ml kokosmelk
    • sperziebonen (gebroken in klein stukjes)
    • 1 halve paprika, in stukjes
    • 3 eetlepels gehakte verse basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Meng de knoflook, gember, rode peper, zout, kerrie en kurkuma in de bak van een keukenmachine of blender. Pureer tot een gladde pasta. Zet apart.
    2. Verhit olie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg ui toe en roerbak deze goudbruin. Meng de kruidenpasta erdoor en bak een paar minuten mee om de olieën vrij te laten komen.
    3. Voeg zoete aardappel en paprika toe en bak deze even mee. Voeg dan de linzen toe en voeg de tomaten en kokosmelk toe en eventueel wat water of groentebouillon. Dek af en laat 15 minuten sudderen, haal dan het deksel van de pan, voeg de sperziebonen toe en laat nog 10 minuten sudderen om de saus dikker te laten worden. Roer de verse basilicum er in de laatste minuut doorheen. Serveer met rijst of naanbrood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren