Chocoladecake zonder melk en eieren

    Chocoladecake zonder melk en eieren

    10keer bewaard
    40min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Deze chocoladecake is vegan, maar niemand gelooft het! Superzacht en smeuïg en ontzettend lekker. De azijn geeft de cake de mooie structuur, maar daar proef je niks van!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 375 gr bloem
    • 300 gr suiker, of naar smaak
    • snufje zout
    • 2 theelepels baksoda
    • 45 gr ongezoete cacaopoeder
    • 175 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
    • 2 eetlepels natuur azijn
    • 2 theelepels vanille extract
    • 475 ml koud water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een tulbandvorm in en bestrooi met bloem.
    2. Zeef de bloem met de suiker, zout, baksoda en cacao in een kom.
    3. Voeg de vloeibare ingrediënten langzaam toe en klop met een elektrische mixer door tot een glad beslag.
    4. Bak 30-40 minuten in de oven tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uit komt. Haal uit de oven, laat afkoelen en stort de cake uit de vorm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Lientje
    van
    1

    Eeg lekkere chocoladecake! Het beslag blijft best dun en ik moest de cake (tulbandvorm) 45 minuten bakken. Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid suiker, het is echt niet te zoet. - 22 jul 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren