Kip kerrie in bladerdeeg

    Kip kerrie in bladerdeeg

    (0)
    1keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is heul makelijk te maken, bladerdeeghapjes met een vulling van kip kerrie met knoflook en rode peper.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 4-6 eetlepels olie
    • 2 uien (rode en witte), in stukjes
    • 4 a 5 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 rode peper, fijngesneden
    • 2 eetlepels kerrie masala, of naar smaak
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • +-330 gr kipfilet, in blokjes
    • 150 tot 300 ml water
    • Peper en zout, naar smaak
    • Pak bladerdeeg (original of roomboter)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe de olie in een pan op middelhoog vuur. Ui, knoflook, peper in de pan doen.
    2. 2 lepels kerriekruiden toevoegen. Goed bakken en roeren. 2 lepels tomatenpuree mee bakken.
    3. Kip erbij doen. Goed gaar bakken.
    4. Voeg 150 tot 300 ml water toe. Even vocht weg koken/pruttelen. Laat afkoelen.
    5. Bladerdeeg ontdooien en vullen met kip kerrie mengsel. Vouw dicht en bak de bladerdeeghapjes in 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C goudbruin.

    Tip

    Je kan er eventueel stukjes gekookte aardappel bij doen. Dan wordt het een wat meer gevuld bladerdeeghapje.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren