Kip kerrie in bladerdeeg

    Kip kerrie in bladerdeeg

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is heul makelijk te maken, bladerdeeghapjes met een vulling van kip kerrie met knoflook en rode peper.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 4-6 eetlepels olie
    • 2 uien (rode en witte), in stukjes
    • 4 a 5 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 rode peper, fijngesneden
    • 2 eetlepels kerrie masala, of naar smaak
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • +-330 gr kipfilet, in blokjes
    • 150 tot 300 ml water
    • Peper en zout, naar smaak
    • Pak bladerdeeg (original of roomboter)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe de olie in een pan op middelhoog vuur. Ui, knoflook, peper in de pan doen.
    2. 2 lepels kerriekruiden toevoegen. Goed bakken en roeren. 2 lepels tomatenpuree mee bakken.
    3. Kip erbij doen. Goed gaar bakken.
    4. Voeg 150 tot 300 ml water toe. Even vocht weg koken/pruttelen. Laat afkoelen.
    5. Bladerdeeg ontdooien en vullen met kip kerrie mengsel. Vouw dicht en bak de bladerdeeghapjes in 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C goudbruin.

    Tip

    Je kan er eventueel stukjes gekookte aardappel bij doen. Dan wordt het een wat meer gevuld bladerdeeghapje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren