Abrikozen-ketjap kip

    Abrikozen-ketjap kip

    24keer bewaard
    20min


    154 personen hebben dit gemaakt

    Ketjap en abrikozencompote vormen de basis van deze marinade. U kunt ook sinaasappelmarmelade gebruiken voor een citrusvariant. Een perfect doordeweeks gerecht, geserveerd met een mix van wilde rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 6 kipfilets, in reepjes van 2 cm
    • 280 ml kippenbouillon
    • 255 gr abrikozencompote of abrikozenjam
    • 1 eetlepel zoutarme ketjap
    • 1 eetlepel maïzena
    • 1 eetlepel water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een grote koekenpan de olie verhitten en daarin de kip aanbraden.
    2. Kip uit de pan nemen. 1 eetlepel maïzena en 1 eetlepel water toevoegen om de saus dikker te maken (als u de saus dikker wilt hebben, gelijke hoeveelheden maïzena en water toevoegen) en goed roeren. Kip weer in de pan leggen en omdraaien zodat beide zijden bedekt zijn met saus.
    3. Kippenbouillon, compote en ketjap toevoegen. In ong. 15 minuten de kip gaar sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren