Tropische cheesecake met kokos en limoen

    Tropische cheesecake met kokos en limoen

    1keer bewaard
    7uur30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke frisse cheesecake met een bodem van gemberkoekjes en een vulling in twee lagen, een met limoen en een met kokos. De cheesecake wordt vervolgens geserveerd met een mango coulis. Alsof je op een tropisch eiland bent!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 - 10 porties

    • 55 gr gezoete geraspte kokos
    • 70 gr gemberkoekjes, verkruimeld
    • 50 gr boter, gesmolten
    • 450 gr roomkaas, zacht
    • 1 blikje (397 gr) gecondenseerde melk met suiker
    • 2 eieren
    • 1 eetlepel limoenrasp
    • 2 eetlepels limoensap
    • 1 eetlepel kokos extract
    • 325 gr verse mango, in blokjes
    • 1 theelepel suiker, of meer naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 55min  ›  Extra tijd: 6uur  ›  Klaar in:7uur30min 

    1. Verwarm een oven voor op 170°C. Vet een springvorm van 23cm in.
    2. Meng kokos, verkruimelde gemberkoekjes en gesmolten boter in een kom, mix tot alles gelijmatig gemengd is. Druk het kruimelmengsel in de bodem en iets langs de randjes van de springvorm.
    3. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
    4. Zet de oven op 150°C.
    5. Klop de zachte roomkaas met een mixer tot het glad is. Schenk al mixend de gecondenseerde melk langzaam erbij. Voeg de eieren een voor een toe, mix steeds door voordat je een nieuw ei toevoegt. Schraap de zijkanten van de kom door het mengsel heen indien nodig.
    6. Schenk de helft van het roomkaasmengsel in een andere kom. Roer door 1 kom de limoenrasp en limoensap. Schenk dit mengsel over de bodem in de springvorm.
    7. Roer het kokos extract door het roomkaasmengsel in de andere kom; schenk dit over de eerste laag in de springvorm.
    8. Bak de cheesecake ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant van de cheesecake van de randjes wegtrekt als je erop drukt. Zet de oven uit, maar laat de cheesecake afkoelen in de oven, met de deur iets open tot de oven helemaal is afgekoeld. Zet de cheesecake dan in de koelkast tot de taart helemaal koud is.
    9. Maak de mango coulis door de mango met de suiker te pureren tot een glad geheel. Als het te dik is, kun je een theelepel water toevoegen per keer, tot je een schenkbare saus hebt. Snij de cheesecake in punten en schenk de saus erover.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren