Glutenvrije rabarber-plaatkoek

    (3)
    1 uur 10 minuten

    Heerlijk rabarbergebak als dessert of bij de thee. Zonder tarwemeel, dus glutenvrij! Lekker met slagroom, ijs, of gewoon zo. Geniet ervan als rabarber weer in het seizoen is!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Voor de bodem
    • 160 gr wit rijstmeel
    • 170 gr boter
    • 60 gr poedersuiker
    • 35 gr aardappelzetmeel
    • 35 gr tapiocazetmeel
    • Voor de bovenlaag
    • 365 gr fijngehakte rabarber
    • 450 gr suiker
    • 3 eieren, goed losgeklopt
    • 55 gr wit rijstmeel
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Meng 160 gr rijstmeel, boter, poedersuiker, aardappelzetmeel en tapiocazetmeel in een kom tot een kruimelig mengsel. Druk het mengsel in een 23 x 33 cm ovenschaal of bakblik.
    3. Bak 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
    4. Meng rabarber, suiker, eieren, 55 gr rijstmeel en zout in een kom. Schep dit over de bodem.
    5. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven tot de vulling begint te bubbelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren