Glutenvrije brownies met kokosmeel

    Glutenvrije brownies met kokosmeel

    1keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze brownies zijn niet alleen puur, rijk van smaak en onweerstaanbaar lekker, maar ook nog eens glutenvrij, melkvrij en gezonder dan het gemiddelde brownierecept door gebruik van kokosmeel en kokosolie. Ik kan niet goed beslissen of ik ze warm uit de oven of koud de volgende dag het lekkerst vind. Allebei ontzettend lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 45 gr cacaopoeder
    • 80 ml kokosolie
    • 6 eieren
    • 200 gr suiker
    • ½ theelepel zout
    • ½ theelepel vanille extract
    • 120 ml kokosmeel, gezeefd
    • chocolate chips, of meer naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een bakblik in van 23x23 cm.
    2. Meng cacaopoeder en kokosolie samen in een pannetje op laag vuur tot de kokosolie is gesmolten, ongeveer 5 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    3. Klop eieren, suiker, zout en vanille extract samen in een kom. Roer het cacao-mengsel erdoor. Mix met een garde de kokosmeel erdoor tot je geen klontjes meer hebt. Schenk het beslag in de ingevette bakvorm. Bestrooi met chocolate chips.
    4. Bak ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uit komt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren