Glutenvrije kokoscake

    Glutenvrije kokoscake

    2keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik heb deze smeuïge cake gemaakt voor mijn moeders 65e verjaardag en met een simpele vanille-roomglazuur bedekt. Niemand had door dat de cake glutenvrij is!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 270 gr glutenvrij meel
    • 300 gr suiker
    • 75 gr kokosvlokken
    • 60 gr gehakte walnoten
    • 1 eetlepel glutenvrij bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel xanthaangom
    • 1 theelepel zout
    • 235 ml kokosmelk
    • 235 ml plantaardige olie
    • 4 eieren
    • 1 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm van ongeveer 23x33 cm in.
    2. Klop met een garde meel, suiker, kokos, walnoten, bakpoeder, baksoda, xanthaangom en zout samen in een kom. Voeg kokosmelk, plantaardige olie, eieren en vanille extract toe; mix tot een glad beslag. Verspreid het beslag over de bakvorm.
    3. Bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uit komt.

    Ronde bakvormen

    Je kunt ook twee ronde bakvormen van elk 23 cm gebruiken. Baktijd is dan 20 minuten.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren