Risotto met garnalen en coquilles

    Risotto met garnalen en coquilles

    2keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Het geheim van een goede risotto met zeevruchten is om een goeie kwaliteit visbouillon te gebruiken en superverse zeevruchten. Kook de zeevruchten en de rijst apart van elkaar, omdat de rijst meer tijd nodig heeft om gaar te worden en je anders de coquilles en garnalen veel te lang bereid en ze taai worden. Je kunt de garnalen ook vervangen door bijvoorbeeld inktvis of mosselen. Bekijk ook de video van dit recept.

    tea Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de zeevruchten
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 3 teentjes knoflook
    • 250 gr coquilles, schoongemaakt
    • 250 gr garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • zout en peper, naar smaak
    • snufje gedroogde rode chilivlokken
    • 100 ml witte wijn
    • 1/2 citroen, uitgeperst
    • 1 klein bosje verse peterselie, fijngehakt
    • Voor de risotto
    • 1 liter visbouillon
    • 30 gr boter
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 sjalot, fijngesneden
    • 300 gr arborio rijst, of een andere risotto rijst
    • 100 ml witte wijn
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie en meer om te besprenkelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

      Om de zeevruchten te bakken:

    1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op medium vuur. Voeg de knoflook toe en roerbak 2 minuten. Als het begint de sissen, voeg je de coquilles toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan de garnalen toe, breng op smaak met zout, peper en chilivlokken en bak een paar minuten op hoog vuur.
    2. Schenk de wijn erbij en laat wat inkoken. Schraap langs de bodem van de pan. Haal van het vuur, voeg citroensap toe en voeg de helft van de peterselie toe. Gooi de knoflook weg, doe de deksel op de pan en hou de zeevruchten warm.
    3. Om de risotto te maken:

    4. Breng de bouillon zachtjes aan de kook in een pan op medium vuur.
    5. Smelt de boter in een koekenpan en voeg dan de olie en sjalot toe. Bak een paar minuten op laag vuur tot de sjalot glazig is, maar niet bruin.
    6. Voeg de rijst toe, zet het vuur iets hoger en roerbak goed door. Bak tot de rijst de olie en boter heeft opgenomen, roer vaak door. Zorg ervoor dat de sjalot niet aanbrandt. Zet eventueel het vuur lager.
    7. Als de rijst goed is aangebakken (het heeft nu een nootachtig aroma) schenk je de wijn erbij en roer door. Als de alcohol iets is verdampt (ruikt niet meer naar alcohol), voeg dan 1 soeplepel vol bouillon toe, roer door en laat koken tot het opgenomen is. Voeg nogmaals een soeplepel toe en herhaal dit tot de rijst gaar is. Arborio rijst is in ongeveer 15-18 minuten gaar. Proef of het klaar is.
    8. Voeg de garnalen en coquilles en het vocht 3 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de risotto. Roer door en voeg eventueel nog meer bouillon toe.
    9. Haal de pan van het vuur, voeg olie toe en de resterende peterselie en roer door. Laat een paar minuten staan en serveer dan.

    Video

    Risotto met garnalen en coquilles
    Risotto met garnalen en coquilles

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren