Makkelijke aardappelkoekjes

    Makkelijke aardappelkoekjes

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke makkelijke aardappelkoekjes met een lekkere lichte pit er in.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo aardappelen, geschild
    • 2 lenteuitjes, in fijne reepjes
    • een half bosje peterselie, fijngehakt
    • 2 eetlepels sambal
    • zout en peper
    • bloem
    • 2 eieren, losgeklopt
    • paneermeel
    • zonnebloemolie, om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de aardappelen in een pan water met wat zout in ongeveer 15-20 minuten gaar. Giet af en maak er een puree van. Meng de aardappelpuree met de lenteuitjes en peterselie en breng op smaak met sambal zout en peper.
    2. Vorm er (een beetje platte) koekjes van en leg ze op een bord neer. Wentel dan de aardappelkoekjes eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel.
    3. Verhit wat zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak de koekjes in 3 á 4 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren