Pizza 'bonbon'

    Pizza 'bonbon'

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit zijn kleine hartige hapjes van bladerdeeg voor op een feestje. Super lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 32 

    • 150 gr salami worstjes, in zeer kleine stukjes gesneden
    • 1 pak bladerdeeg (8 vellen), ontdooid
    • 1 blikje/pakje gezeefde tomaten
    • geraspte kaas, naar smaak
    • oregano (of pizzakruiden)
    • 1 ei, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor. Elektrische oven: 225°C, Heteluchtoven: 210°C. Vet een muffinbakblik met 12 vormpjes in.
    2. Snij de 8 vellen bladerdeeg in 4 vierkantjes, totaal heb je dan 32 stuks. Leg de vierkantjes bladerdeeg in de vormpjes van de muffinbakvorm (12 per keer, je bakt ze dus in 3 keer).
    3. Schep in elk vormpje met bladerdeeg ongeveer 1 lepel tomatensaus. Daarop wat geraspte kaas en salami en een snufje oregano of pizzakruiden. Vouw de puntjes van het bladerdeeg naar elkaar toe. Smeer in met wat losgeklopt ei.
    4. Bak de pizza bonbons in ongeveer 15-20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

    Tip

    stop er niet te veel in dan worden ze te vol en blijven ze wat nattig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren