Yoghurtcake

    Yoghurtcake

    4keer bewaard
    1uur


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een hele eenvoudige cake, maar supersmeuïg door de toevoeging van yoghurt! Heerlijk om te serveren met vers zomerfruit, een fruitcompote of ganache. Of snij de cake dormidden en bestrijk met je favoriete vulling om er een taart van te maken!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 ronde yoghurtcake

    • 375 gr naturel yoghurt
    • 150 ml zonnebloemolie of olijfolie
    • 200 gr suiker
    • 3 eieren
    • 2 theelepels citroenrasp (optioneel)
    • 1 theelepel vanille extract
    • 310 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepels baksoda
    • 1/2 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde cakevorm of springvorm in van 23 cm en bestuif met bloem.
    2. Meng yoghurt, olie, suiker, eieren, citroenrasp en vanille. Klop goed door met een mixer. Voeg door een zeef bloem bakpoeder, baksoda en zout toe. Roer voorzichtig door met een houten lepel tot een glad beslag. Schenk in de cakevorm.
    3. Bak de cake 45-60 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt. Laat 15 minuten afkoelen in de vorm en stort de cake dan om verder af te laten koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren