Vers pastadeeg van durum meel

    Vers pastadeeg van durum meel

    2keer bewaard
    1uur30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor echte Italiaanse verse pasta, gemaakt met durum meel. Je kunt er allerlei pastavormen van maken, zoals farfalle, tagliatelle of ravioli met behulp van een pastamachine of door het met de hand uit te rollen. Bekijk ook de video van dit recept!

    tea Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr durum meel
    • snufje zout
    • 220 ml water, of zoveel als nodig, op kamertemperatuur.

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Meng meel en zout en leg op een houten of marmeren werkoppervlak en maak een kuiltje in het midden.
    2. Schenk het water in het kuiltje, en mix dan beetje bij beetje de bloem erdoor. Voeg zoveel water toe als nodig om een plakkerig maar samenhangend deeg te maken.
    3. Kneed 10 minuten stevig door, rek het deeg uit en vouw, tot het deeg elastisch maar niet te zacht is.
    4. Wikkel in plastic huishoudfolie en laat 30 minuten op kamertemperatuur staan. Als je het binnen een paar uur of de volgende dag gaat gebruiken, wikkel dan in plastic folie en bewaar in de koelkast.
    5. Haal door een pastamachine of rol met de hand uit om diverse vormen pasta te maken.

    Meel

    Als je geen durum meel, of semola "rimacinata" kunt vinden, meng dan fijn griesmeel met gewone witte bloem, ongeveer 50:50%.

    Video

    Vers pastadeeg van durum meel
    Vers pastadeeg van durum meel

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren