Tagliatelle met gehaktballetjes in een romig pesto sausje

    Tagliatelle met gehaktballetjes in een romig pesto sausje

    2keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Tagliatelle, romige gehaktballetjes in pesto saus, op een bedje van rucola, afgemaakt met parmezaanse kaas en pijnboompitten.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 500 gr gehakt
    • 1 zakje gehaktkruiden (Italiaans, of naar keus)
    • 1 ei
    • Olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 á 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1 bekertje crème fraiche
    • Sambal naar smaak
    • Pesto naar smaak
    • Scheut witte wijn
    • Roomboter
    • 250 gr (verse) tagliatelle
    • Pijnboompitten
    • Zak rucola
    • Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng het gehakt met de kruiden en het ei en maak er balletjes van die ongeveer zo groot zijn als een walnoot. (Laat een klein deel van de kruiden over, dit gebruik je ook voor de saus).
    2. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Doe het laatste beetje kruiden erbij. Doe de crème fraiche, sambal en pesto naar smaak erbij en giet af met de witte wijn. Zet zachtjes op het vuur en laat even sudderen tot de ballen er zo bij kunnen.
    3. Bak de gehaktballetjes aan in de roomboter. Ze hoeven niet helemaal doorbakken te zijn, ze garen verder in de saus. Wanneer ze een mooie bruine kleur hebben doe je ze bij de saus. Deksel op de pan en lekker laten sudderen op een laag pitje.
    4. Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Bak de pijnboompitjes.
    5. Leg een pluk rucola in het midden van een bord. Leg daarop de tagliatelle. Verdeel de balletjes en de saus daar weer over. Garneer en maak af met de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
    6. Eet smakelijk!!!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren