Cote de Boeuf - uit de rijpkast

  45 minuten

  De ultieme vleeservaring. Dry aged Cote de Boef. Heerlijk mals vlees, met geduld bereid.

  Tom

  Overijssel, Nederland
  1 persoon heeft dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • Cote de Boeuf (hoeveelheid naar behoefte)
  • Peper en zout naar smaak (na bereiding)

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

  1. Laat de slager een stuk cote de boeuf afsnijden. Overleg je wens met de slager. Wil je juist een extra doorregen stuk vlees, of houd je net als ik van een iets minder doorregen stuk. In dit geval een dik stuk van ca. 1,2 kg.
  2. Zorg dat het vlees voor de bereiding enkele uren uit de koeling op kamertemperatuur komt.
  3. Schroei het vlees op de hoogste stand van de gril rondom dicht, in maximaal 15 minuten.
  4. Temper vervolgens de barbecue. Leg het stuk vlees een etage hoger op een stuk folie. Of schakel 1 brander uit (de middelste) en leg het vlees hierboven. Het is belangrijk dat het vlees niet direct boven de hittebron ligt, anders brand het vlees aan.
  5. Stel de barbecue in tot een temperatuur van ca. 150 graden Celsius wordt bereikt (onder de kap). Plaats een kerntermometer in het vlees.
  6. Mijn côte de boeuf eet ik het liefst medium doorbakken. Ik laat het vlees daarvoor rustig garen tot de kerntemperatuur 48-49 graden heeft bereikt. De tijd is afhankelijk van het gewicht. Voor 1,2 kilo is dit ongeveer 30 minuten.
  7. Haal het vlees van de grill en plaats het op een snijplank. Dek het af met folie. Laat het vlees zo minstens 10 minuten rusten. Je zult zien dat de temperatuur nog een paar graden oploopt tot zo'n 53 graden.
  8. Haal het heerlijke vlees nu onder de folie vandaan. Verwijder de kerntermometer en het bot. Snijd het vlees vervolgens in stukken/plakken. Naar smaak peper en zout toevoegen.
  9. Het vlees is heerlijk mals en sappig! Heerlijk met een klodder knoflooksaus, een paar verse frietjes en een frisse salade. Eet smakelijk!!

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)