Empanadas met kweepeer

    Empanadas met kweepeer

    1keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze heerlijke, zoete empanadas zijn een van de meest populaire zoete snacks in Argentinië. Traditioneel worden deze empanadas alleen met kweepeerpasta gemaakt, maar je kunt ook nog geitenkaas of manchego kaas toevoegen. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 - 15 empanadas

    • Deeg
    • 90 ml water
    • 1 theelepel zout
    • 250 gr bloem, gezeefd
    • 50 gr gesmolten boter
    • Vulling
    • 250 gr kweepeerpasta, in blokjes
    • 1 ei, losgeklopt
    • 1 tot 2 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Meng water en zout in een kleine pan op medium vuur en verwarm en roer tot het zout is opgelost. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
    2. Meng de gezeefde bloem met de gesmolten boter in de keukenmachine en pulseer tot er een kruimelig mengsel ontstaat. Voeg het gezouten water geleidelijk toe terwijl je blijft mengen, tot je meng met de pulse-knop tot een zachte deegbal wordt gevormd, die loslaat van de wand van de keukenmachine. Voeg water toe (1 theelepel per keer) indien nodig. Wikkel het deeg stevig in huishoudfolie en leg een half uur in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en vet in met zonnebloemolie. Zet opzij.
    4. Verdeel het deeg in twee porties en rol elk deel uit op een bebloemd oppervlak tot een dikte van 2 mm. Snij er cirkels van 10 cm doorsnee uit met een scherp mes of deegsteker. Je kunt ongeveer 12 cirkels uit dit recept halen.
    5. Leg een paar blokjes kweepeerpasta in het midden van elke deegcirkel.
    6. Vouw dubbel en druk de randjes aan met je vingers. Vouw nu vanaf een hoek steeds het deeg over elkaar om zo een decoratief randje te maken. Of druk een vork in de randjes voor een ander decoratief effect.
    7. Leg de empanadas op de bakplaat, bestrijk met ei en bestrooi dan met suiker.
    8. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

    Video

    Empanadas met kweepeer
    Empanadas met kweepeer

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren