Kipkebabs met honing en sojasaus

    Kipkebabs met honing en sojasaus

    71keer bewaard
    30min


    2561 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke kipspiesjes van de barbecue (of grill), in een marinade van honing, sojasaus en knoflook. Gebruik je favoriete groenten, bijvoorbeeld ui, paprika, kerstomaatjes of champignons.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 4 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
    • 5 eetlepels honing
    • 5 eetlepels sojasaus
    • ¼ theelepel versgemalen zwarte peper
    • 8 kipfilets, in blokjes
    • 2 teentjes knoflook
    • 5 uien, in stukken
    • 2 rode paprika's, in stukken
    • spiezen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de olie, honing, sojasaus en peper met een garde in een grote kom. Hou een klein beetje marinade achter voordat je de kip erin doet. Leg de kip, knoflook, ui en paprika in de kom en laat minstens 2 uur marineren in de koelkast (hoe langer hoe beter).
    2. Verwarm de barbecue op de hoogste stand.
    3. Giet de marinade van de kip en groenten af en gooi het weg. Rijg de kip en groenten om en om op de spiezen.
    4. Vet het rooster van de barbecue licht in met olie. Gril de kebabs 12 tot 15 minuten tot ze gaar zijn. Draai ze regelmatig om en bestrijk ze af en toe met de achtergehouden marinade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Chantal
    van
    3

    Echt een lekkere marinade voor kip. Ik heb de kip alleen net als op de foto bij elkaar op spiezen geregen, en de groenten op aparte spiezen. Want de groenten zijn veel eerder gaar dan de kip. - 03 jun 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren