Muffins met blauwe bessen, havermout en chiazaadjes

    Muffins met blauwe bessen, havermout en chiazaadjes

    1keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept maakt 2 dozijn smeuïge muffins vol blauwe bessen. Perfect als snack of lekker bij de thee/koffie. De havermout en chiazaadjes zorgen ervoor dat het lekker vullend is. Je kunt ze ook goed invriezen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 muffins

    • 125 gr bloem
    • 200 gr kristalsuiker
    • 2 1/2 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 80 gr havermout
    • 60 gr chiazaadjes
    • 235 ml vers sinaasappelsap
    • 120 gr appelmoes
    • 120 ml plantaardige olie
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 300 gr blauwe bessen
    • 2 eetlepels bruine suiker
    • 1/4 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet twee muuffinbakplaten (elk 12 muffins) in of bekleed met papieren vormpjes.
    2. Meng bloem, kristalsuiker, bakpoeder, zout en baksoda samen in een grote kom; voeg havermout en chiazaadjes toe.
    3. Meng sinaasappelsap, appelmoes, olie en eieren in een kom; roer het meelmengsel erdoor tot het beslag net gemengd is. Schep blauwe bessen door het beslag. Schep het beslag in de ingevette muffinvormpjes, voor 3/4 vol.
    4. Meng bruine suiker en kaneel en strooi dit over de muffins.
    5. Bak de muffins in ongeveer 18-20 minuten in de voorverwarmde oven gaar, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uit komt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren