Muffins met blauwe bessen, havermout en chiazaadjes

    (38)

    Dit recept maakt 2 dozijn smeuïge muffins vol blauwe bessen. Perfect als snack of lekker bij de thee/koffie. De havermout en chiazaadjes zorgen ervoor dat het lekker vullend is. Je kunt ze ook goed invriezen.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 muffins

    • 125 gr bloem
    • 200 gr kristalsuiker
    • 2 1/2 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 80 gr havermout
    • 60 gr chiazaadjes
    • 235 ml vers sinaasappelsap
    • 120 gr appelmoes
    • 120 ml plantaardige olie
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 300 gr blauwe bessen
    • 2 eetlepels bruine suiker
    • 1/4 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet twee muuffinbakplaten (elk 12 muffins) in of bekleed met papieren vormpjes.
    2. Meng bloem, kristalsuiker, bakpoeder, zout en baksoda samen in een grote kom; voeg havermout en chiazaadjes toe.
    3. Meng sinaasappelsap, appelmoes, olie en eieren in een kom; roer het meelmengsel erdoor tot het beslag net gemengd is. Schep blauwe bessen door het beslag. Schep het beslag in de ingevette muffinvormpjes, voor 3/4 vol.
    4. Meng bruine suiker en kaneel en strooi dit over de muffins.
    5. Bak de muffins in ongeveer 18-20 minuten in de voorverwarmde oven gaar, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uit komt.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (38)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties