Maria's Mexicaanse avocado-spread/dip

    Maria's Mexicaanse avocado-spread/dip

    1keer bewaard
    10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Nog 2 avocado's en verder niet veel in huis maar wel honger! Nog wat brood in de vriezer; zo kwam ik op deze spread, de rest was de volgende dag heerlijk door een maaltijdsalade op basis van black-eyed peas.

    Maria123 Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 avocado's
    • 2 rijpe tomaten
    • 1 klein heel fijngesnipperd uitje
    • teentje knoflook
    • komijnpoeder theelepel (even proeven, naar smaak!)
    • zout
    • peper
    • scheutje olijfolie extra virgine
    • evt. scheutje citroensap, mag ook uit een flesje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. halveer de avocado's, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees in een kom
    2. snij de tomaten zonder zaadlijsten in kleine stukjes (ontvellen doe ik nooit)
    3. doe de tomaten met het sap dat vrijkomt bij de avocado's, de gesnipperde ui ook in de kom.
    4. Op smaak brengen met zout, peper, wat komijnpoeder en het teentje knoflook uit de knijper.
    5. Giet er wat olijfolie bij (mik op de knoflook! zo mixt het makkelijker)
    6. prak met een grote vork het vruchtvlees van de avocado's fijn, ondertussen mengen de andere ingredienten vanzelf. door de tomaat en het sap zal het mengsel niet bruin worden. (evt. wat citroensap toevoegen mocht er erg weinig sap uit de tomaten lekken)
    7. half uurtje of liever een uurtje laten staan, af en toe omroeren zodat de smaken goed intrekken: even proeven of er nog peper of zout bij moet
    8. neem een stuk brood, al dan niet geroosterd en smeer het erop als beleg, of dip het met stukjes (stok)brood, turks brood of geroosterde sneetjes oud brood en genieten maar!

    Tip

    Ik ben altijd voorstander van leuk versieren: is er toevallig nog wat peterselie in huis: strooi het er fijngehakt of geknipt overheen, lekker en gezond, ook een stukje komkommer kan erdoor in kleine blokjes, supergezond en ook belangrijk: snel klaar, ik was incl. snijden en mixen in ong. 10 minuten klaar. Beter en lekkerder dan kant en klare spread zoveel is zeker :)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren