Pulled pork uit de slowcooker

    Pulled pork uit de slowcooker

    5keer bewaard
    13uur45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk sappig varkensvlees, zoet, smaakvol en ontzettend lekker. Varkensschouder wordt gemarineerd en dan bereid in de slowcooker met root beer, kruiden en barbecuesaus. Serveer op een broodje.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 stuk van 2 kilo varkensschouder
    • 250 ml root beer
    • 2½ eetlepel gele basterdsuiker
    • 2 theelepels zeezout
    • ½ theelepel gemalen zwarte peper
    • 1½ theelepel paprikapoeder
    • ½ theelepel mosterdpoeder
    • ½ theelepel uienpoeder
    • ¼ theelepel knoflookzout
    • ¼ theelepel selderijzout
    • ¼ theelepel kaneel
    • ¼ theelepel gemberpoeder
    • ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
    • 75 ml balsamicoazijn
    • 350 ml root beer
    • 3 eetlepels whisky
    • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 175 gr barbecuesaus
    • 10 broodjes, opengesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 6uur15min  ›  Extra tijd: 7uur  ›  Klaar in:13uur45min 

    1. Leg het stuk varkensschouder in een grote afsluitbare plastic zak en schenk er 250 ml root beer over. Druk alle lucht uit de zak en sluit goed af. Zet 6 uur of een nacht in de koelkast.
    2. Meng de volgende dag gele basterdsuiker, zeezout, zwarte peper, paprikapoeder, mosterdpoeder, uienpoeder, knoflookzout, selderijzout, kaneel, gember en nootmuskaat in een kom.
    3. Haal het varkensvlees uit de marinade en schud overtollige marinad eraf. Wrijf het vlees in met de kruidenmix, wikkel in plastic huishoudfolie en leg 30 minuten tot 2 uur in de koelkast.
    4. Meng balsamicoazijn, 350 ml root beer, whisky en bruine basterdsuiker in een kom. Roer tot de suiker is opgelost.
    5. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en braad het vlees rondom bruin aan, ongeveer 3 minuten per kant. Leg het aangebraden vlees in de slowcooker. Schenk het balsamico-root beer mengsel over het vlees, zet de slowcooker op 'hoog' en laat 6-8 uur koken.
    6. Haal het vlees uit de slowcooker en trek het met twee vorken uit elkaar in 'draadjes'. Doe het vlees weer terug in de slowcooker, meng de barbecuesaus erdoor en zet op 'laag' tot je gaat serveren. Schep op de broodjes en eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren