Gefrituurde artisjok

    Gefrituurde artisjok

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze gepaneerde, gefrituurde artisjokpartjes kun je als hapje of voorgerecht serveren als ze nog warm en knapperig zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 12 hele verse artisjokken, stelen verwijderd
    • sap van 1 citroen
    • 200 gr bloem
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 200 gr paneermeel (of broodkruimels)
    • plantaardige olie om in te frituren
    • zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar in:55min 

    1. Maak de artisjokken schoon en verwijder de buitenste harde bladeren en snij het topje eraf. Snij doormidden en schep het 'hooi' eruit.
    2. Snij de schoongemaakte artisjokharten in partjes, leg ze in een kom met water en citroensap en laat ze 10-20 minuten weken. Dit haalt de bittere smaak weg. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
    3. Verhit de olie in een frituurpan tot middelmatig heet. Rol de partjes artisjok door de bloem, dip dan in het ei en rol door paneermeel.
    4. Frituur de artisjokken met een paar tegelijk, en zorg ervoor dat ze gaar worden zonder te verbranden.
    5. Verwijder met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren