Pasta primavera (met farfalle)

    Pasta primavera (met farfalle)

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Pasta primavera is een Italiaans gerecht van pasta en verse groenten. In deze versie wordt farfalle pasta gebruikt, sperziebonen, erwten en gele paprika en op smaak gebracht met citroenrasp, knoflook, peterselie en geroosterde amandelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 gele paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes
    • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
    • ½ citroen, geraspt en uitgeperst
    • zout en peper naar smaak
    • 50 gr hele amandelen
    • 200 gr sperziebonen, in stukjes van 2 cm
    • 100 gr doperwten
    • 320 gr farfalle pasta
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 takje peterselie, fijngesneden
    • 100 gr verse Pecorino kaas, geschaafd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Meng paprika, 1 eetlepel olijfolie, sap van 1/2 citroen, zout en peper samen in een kom. Zet opzij om te marineren.
    2. Rooster de amandelen onder de grill of in een droge pan tot ze beginnen te geuren. Laat iets afkoelen en hak dan in stukjes.
    3. Kook de in stukjes gesneden sperziebonen en de erwtjes een paar minuten in kokend water, laat uitlekkern en doe in een kom met ijswater om de heldergroene kleur te behouden. Zet opzij.
    4. Kook de pasta in gezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud water om het kookproces te stoppen.
    5. Leg in een schaal en meng met 2 eetlepels olijfolie. Voeg sperziebinen, erwten en gele paprika en de marinade toe en roer goed door. Voeg de gehakte amandelen toe, fijngesneden knoflook, peterselie en citroenrasp. Meng door en serveer met de Pecorino kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren