Taart met kersenmousse en vers fruit

    Taart met kersenmousse en vers fruit

    Voeg toe aan favorieten!
    6uur26min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke charlotte, gemaakt van een bavarois van kersen en belegd met verse bosvruchten is een ultiem zomers dessert, ook zeer geschikt voor moederdag!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 400 gr bevroren kersen (zonder pit)
    • 2 eetlepels poedersuiker
    • 100 gr lange vingers (of biscuitjes)
    • 10-12 mooie aardbeien, schoongemaakt
    • 6 gr gelatine (3 blaadjes)
    • 300 ml slagroom (heel koud)
    • Voor de decoratie
    • 1 bakje aardbeien, schoongemaakt
    • 1 bakje bramen, schoongemaakt
    • 1 bakje blauwe bessen, schoongemaakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1min  ›  Extra tijd: 6uur  ›  Klaar in:6uur26min 

    1. Ontdooi de kersen. Bestrooi met de suiker en stamp fijn tot een puree (coulis).
    2. Snij bakpapier in een rechthoek ter hoogte van de springvorm en een cirkel ter grootte van de diameter. Bedek de taartvorm hiermee.
    3. Snij de lange vingers in plakjes van 1 tot 1,5 cm wijd.
    4. Leg de plakjes mte de snijzijde onder op de bodem van de vorm, in een enkele laag.
    5. Snij de kroontjes uit de aardbeien en snij ze in tweeën.
    6. Zet de halve aardbeien rechtop, helemaal langs de rand van de vorm (met de snijzijde tegen de vorm)
    7. Week de gelatineblaadjes in 3-4 eetlepels warer. Verwarm iets van de coulis (vruchtenpuree), zonder het te laten koken en meng daarna met de gelatine.
    8. Voeg de rest van de coulis toe en meng goed door. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
    9. Mix de koude slagroom stijf.
    10. Mix 1/4 van de stijfgeslagen slagroom krachtig door de afgekoelde vruchtensaus.
    11. Voeg de rest van de slagroom toe en meng voorzichtig door met een spatel.
    12. Schenk de mousse in de vorm en strijk glad. Zet een nacht in de koelkast.
    13. Verwijder de rand van de springvorm en leg de taart op een serveerschaal.
    14. Decoreer met vers fruit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren