Honing-volkorenbrood

    Honing-volkorenbrood

    7keer bewaard
    1uur


    327 personen hebben dit gemaakt

    Iedereen die ik ken houdt van dit recept! Het is voor 2 broden dus je kunt er 1 invriezen!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 450ml warm water (45C)
    • 1 eetl droge gistkorrels
    • 5 eetl honing
    • 225g volkorenbloem
    • 1 theel zout
    • 5 eetl plantaardige olie
    • 625g bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Los het gist op in warm water. Voeg de honing toe en meng goed. Mix de volkorenbloem, zout en plataardige olie erdoor. Voeg geleidelijk de bloem toe.
    2. Keer het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak en kneed het minstens 10 tot 15 minuten. Plaats het deeg in een ingeoliede kom zodra het glad en elastisch is. Draai een paar keer rond in de kom zodat het goed in de olie zit en dek af met een vochtige doek. Laat op een warme plek rijzen tot het in volume verdubbeld is, ongeveer 45 minuten.
    3. Sla het deeg neer. Vorm er twee broden van en plaats ze in twee goed ingevette 23x12cm broodvormen.
    4. Laat het deeg wederom rijzen tot het 2 cm boven de vorm uitsteekt. Bak de broden gedurende 25-30 minuten op 190 C / gasstand 5.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren