Poffertjes met boekweitmeel

    Poffertjes met boekweitmeel

    1keer bewaard
    10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een supersimpel recept voor poffertjes waar geen gist in gebruikt wordt, maar zelfrijzend bakmeel en boekweitmeel. Heerlijk gerserveerd met boter, poedersuiker, vers fruit of stroop!

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Opbrengst: 45 poffertjes

    • 150 gr zelfrijzend bakmeel
    • 100 gr boekweitmeel
    • snufje zout
    • 250 ml melk (kamertemperatuur)
    • 2 eieren
    • 2 eetlepels keukenstroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Meng bakmeel, boekweitmeel en het zout en voeg beetje bij beetje de melk toe. Klop goed door met een garde of elektrische mixer. Voeg vervolgens de eieren en stroop toe en meng goed door. Schep het beslag in een spuitzak of spuitfles.
    2. Verhit een poffertjespan op het vuur en vet de kuiltjes in met gesmolten boter of wat olie. Laat heet worden en vul dan elk kuiltje voor de helft met beslag. Laat bruin worden en keer om met een vork.
    3. Serveer de poffertjes warm met een klontje boter en poedersuiker, of bijvoorbeeld met stroop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren