Authentiek empanada deeg

    Authentiek empanada deeg

    2keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Probeer dit makkelijke recept voor authentiek deeg voor empanada's. De ingredienten worden gemengd in een keukenmachine en dan slechts kort gekneed, dus klaar in no-time! Je kunt het vantevoren maken, er cirkels van snijden en dan invriezen voor later gebruik. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 empanada deegcirkels

    • 250 gr bloem, gezeefd
    • 50 gr boter, koud en in blokjes
    • 1 ei
    • 90 ml warm water
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe de gezeefde bloem met de koude boter in een keukenmachine. Pulseer tot het mengsel kruimelig wordt. Voeg ei toe en pulseer tot het net gemengd is.
    2. Los zout op in warm water. Voeg geleidelijk toe aan de keukenmachine en pulseer tot je een zachte bal deeg hebt.
    3. Doe het deeg in een kom en bedek met plasticfolie. Zet minstens 30 minuten in de koelkast.
    4. Bestrooi een werkoppervlak met bloem en kneed het deeg 1 minuut door. Rol uit tot een dikte van 2 mm en snij er dan cirkels uit. Je kunt de deegcirkels nu invriezen voor later gebruik, of meteen gebruiken voor je favoriete zoete of hartige empanadas.

    Video

    Authentiek empanada deeg
    Authentiek empanada deeg

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren