Sugo di pomodoro (Italiaanse tomatensaus)

    Sugo di pomodoro (Italiaanse tomatensaus)

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige en traditionele, authentieke, Italiaanse tomatensaus op smaak gebracht met extra vergine olijfolie, knoflook en basilicum. Meng met je favoriete pasta of gebruik voor pizza, gnocchi en meer. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1 ui of 2 sjalotten, fijngesneden
    • 4 teentjes knoflook, gehalveerd of fijngesneden
    • 800 gr passata
    • verse basilicumblaadjes
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit olie in een pan of braadpan op laag vuur. Voeg ui of sjalot en knoflook toe en roerbak tot deze glazig zijn.
    2. Schenk de passata erbij en voeg basilicum en zout toe. Doe de deksel erop en laat 20 minuten zachtjes koken op medium vuur, roer af en toe door.
    3. Als je de halve knoflookteentjes hebt gebruikt, haal die er dan uit voor serveren. Voeg eventueel meer basilicum toe vlak voor serveren.

    Video

    Sugo di pomodoro (Italiaanse tomatensaus)
    Sugo di pomodoro (Italiaanse tomatensaus)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren