Makkelijke glutenvrije chocolate chip koekjes

    Makkelijke glutenvrije chocolate chip koekjes

    2keer bewaard
    21min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Klassieke chocolate chip cookies, gemaakt met je favoriete glutenvrije meelmix. Dit doet niks aan de smaak af: deze koekjes zijn overheerlijk!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 koekjes

    • 150 gr glutenvrij meel
    • 1 theelepel xanthaangom (indien dit niet al in je meelmix zit)
    • ½ theelepel baksoda
    • ½ theelepel zout
    • 115 gr boter, op kamertemperatuur
    • 75 gr kristalsuiker
    • 80 gr bruine basterdsuiker
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille extract
    • 175 gr chocolate chips

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 11min  ›  Klaar in:21min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Meng meel, xanthaangom, baksoda en zout door elkaar.
    2. Klop de boter met kristalsuiker en bruine suiker samen. Klop ei en vanille extract erdoor. Mix dan geleidelijk het meelmengsel erdoor en roer dan de stukjes chocola erdoor. Schep per eetlepel in bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Dip de lepel in water en druk de koekjes iets plat met de achterkant van de lepel.
    3. Bak de koekjes 9-11 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat ze 2 minuten op de bakplaat afkoelen voordat je ze naar een rooster verplaatst om verder af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Ziet goed uit en lekker !👍🏻 - 11 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren