Honingstroop

    Honingstroop

    5keer bewaard
    30min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een zoete citroenstroop om over cakes te gieten, typisch in de Griekse keuken. Kan ook op pannekoeken of over ijs gebruikt worden in plaats van gewone stroop. Het is heel zoet, dus je doet er lang mee!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 350g honing
    • 100ml water
    • 4 eetl vers citroensap
    • ½ theel citroenrasp

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de honing, water, citroensap en rasp in een kleine steelpan. Verhit dit op middelmatig vuur en onder af en toe roeren tot het kookt. Kook net zolang door tot het mengsel tot een kwart is ingekookt.

    Tip:

    Als je dit voor een cake gebruikt, giet dan de hete stroop over de cake en laat het een paar minuten opstijven voor je het serveert. Of, giet de gekoelde siroop over de hete cake die rechtstreeks uit de oven komt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren