Glutenvrij meel met gierst

    Glutenvrij meel met gierst

    1keer bewaard
    10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Wil je zelf glutenvrij meel maken dat je voor allerlei doeleinden kunt gebruiken? Dit is mijn beste recept! Je maakt er ongeveer 1 kilo 'gewoon' glutenvrij meel mee. Bewaar in een goede luchtdicht afsluitbare bak als je het niet direct gebruikt. Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 kg

    • 200 gr sorghum meel
    • 300 gr fijn wit rijstmeel
    • 200 gr millet (gierst) meel
    • 300 gr aardappelzetmeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Schep de meelsoorten in een grote plastic container met een deksel. Sluit goed af en schud tot het goed gemengd is en het meel een gelijkmatige kleur heeft.
    2. Bewaar in een luchtdicht afsluitbare bak op een droge plaats of in de koelkast voor maximaal een paar maanden. Je kunt het ook invriezen, dan kun je het maximaal 8 maanden bewaren.

    Bewaartip

    Zorgen dat er geen vocht bij het meel komt is belangrijker dan de temperatuur. Zorg dat je het meel dus in een luchtdicht afsluitbare bak of container bewaart.

    Aardappelzetmeel

    Dit is niet hetzelfde als aardappelmeel. Aardappelzetmeel is een fijn, wit poeder, terwijl aardappelmeel van de hele aardappel gemaakt wordt, inclusief schil.

    Video

    Glutenvrij meel met gierst
    Glutenvrij meel met gierst

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren