Glutenvrij meel met arrowroot

    Glutenvrij meel met arrowroot

    1keer bewaard
    10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een eenvoudige mix van glutenvrije meel dat je voor allerlei soorten baksels kunt gebruiken. Voor extra binding kun je nog xanthaangom toevoegen, als daar om gevraagd wordt in het recept dat je gaat gebruiken.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 ,3 kg glutenvrij meel

    • 400 gr sorghum meel
    • 480 gr zilvervliesrijstmeel (brown rice flour)
    • 240 gr aardappelzetmeel
    • 190 gr arrowroot (meel van pijlwortel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Meng alle meelsoorten in een afsluitbare bak en schud goed door, tot het meel een gelijkmatige kleur heeft.
    2. Bewaar de mix in een luchtdichte bak op een droge plek of in de koelkast (aantal maanden houdbaar) Als je het invriest is het tot maximaal 8 maanden houdbaar.

    Bewaartip

    Zorgen dat er geen vocht bij het meel komt is belangrijker dan de temperatuur. Zorg dat je het meel dus in een luchtdicht afsluitbare bak of container bewaart.

    Aardappelzetmeel

    Dit is niet hetzelfde als aardappelmeel. Aardappelzetmeel is een fijn, wit poeder, terwijl aardappelmeel van de hele aardappel gemaakt wordt, inclusief schil.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren